Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges májgaluska leves recept

Zöldséges májgaluska leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Májgaluskához:

    • 1 szikkadt zsemle
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 ek vaj
    • 80 g csirkemáj
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 kk szárított majoránna
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • bors

    Továbbá:

    • 150 g sárgarépa
    • 200 g cukkini
    • 1 csokor újhagyma
    • 1 ek olaj
    • 1,2 liter húsleves alaplé
    • 150 g zöldbab (mélyhűtött)
    • 150 g zöldborsó (mélyhűtött)

    Elkészítése:

    A májgaluskához a zsemlét aprítóban morzsás állagúra aprítjuk. A hagymát finomra vágjuk, megpároljuk a vajban. A májat megtisztítjuk az inaktól-hártyáktól, lekaparjuk egy éles késsel a deszkán, majd a zsemlemorzsával és a petrezselyemlevelekkel együtt összedolgozzuk.

    Hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a tojást, a majoránnát, ízlés szerint sót, borsot, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a hámozatlan cukkinit apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, üvegesre pároljuk az olajban, rádobjuk a sárgarépát és a cukkinit, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 10 percig forraljuk.

    Beledobjuk (fagyos állapotban) a felaprózott zöldbabot és a zöldborsót, és további 10 percig főzzük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.

    A levesbe kiskanál segítségével apró, szabályos galuskákat szaggatunk a májas masszából, és 8-10 percig főzzük, majd tálaljuk.

    A zöldséges májgaluska leves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 44 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá