Hozzávalók:
Májgaluskához:
Továbbá:
Elkészítése:
A májgaluskához a zsemlét aprítóban morzsás állagúra aprítjuk. A hagymát finomra vágjuk, megpároljuk a vajban. A májat megtisztítjuk az inaktól-hártyáktól, lekaparjuk egy éles késsel a deszkán, majd a zsemlemorzsával és a petrezselyemlevelekkel együtt összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a tojást, a majoránnát, ízlés szerint sót, borsot, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a hámozatlan cukkinit apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, üvegesre pároljuk az olajban, rádobjuk a sárgarépát és a cukkinit, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 10 percig forraljuk.
Beledobjuk (fagyos állapotban) a felaprózott zöldbabot és a zöldborsót, és további 10 percig főzzük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.
A levesbe kiskanál segítségével apró, szabályos galuskákat szaggatunk a májas masszából, és 8-10 percig főzzük, majd tálaljuk.