Zöldséges karalábéleves petrezselymes galuskával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 karalábé
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 szál zeller zöld
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2-3 ek rétesliszt
- 1 csokor petrezselyem zöld
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a felaprított karalábét és a répákat, belereszelem a fokhagymát, megsózom és fedő alatt 10 percig párolom.
Megszórom finomliszttel, pirítom pár percig, azután meghintem pirospaprikával, elkeverem, felöntöm 1,5 l vízzel, beleteszem a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet, ha szükséges még sózom, borsozom és addig főzöm, amíg a benne lévők megpuhulnak.
A tojásból, vajból, réteslisztből, aprított petrezselyem zöldből, pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek, kiskanállal beleszaggatom a levesbe és megfőzöm.
Tejfölt kínálok mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.