Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös bableves recept

Tejfölös bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg tarkabab
    • 5-6 szem burgonya
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 tejföl
    • só, ételízesítő,1 babérlevél, 1 ek ételecet
    • 2 ek liszt
    • étolaj
    • 1 tk törött paprika

    Elkészítése:

    Előző este beáztatjuk a babot. Másnap a forrásban lévő vízhez hozzáadjuk, a babérlevéllel és az apróra vágott fokhagymával együtt, majd halk lángon főni hagyjuk. Ha már majdnem megfőtt a bab hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, sót, ételízesítőt, ecetet. Ha kicsit főtt a burgonya is elkészítjük az étolajjal, lisztel, törött paprikával a rántást és azt is hozzáadjuk. Majd a tejföllel habarást készítünk és azt is belekeverjük. Még pár percet hagyjuk főni. Jó étvágyat!

    Tipp:

    Burgonya nélkül is finom, de nálunk az egész család így szereti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá