Tejfölös bableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg tarkabab
  • 5-6 szem burgonya
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tejföl
  • só, ételízesítő,1 babérlevél, 1 ek ételecet
  • 2 ek liszt
  • étolaj
  • 1 tk törött paprika

Elkészítése:

Előző este beáztatjuk a babot. Másnap a forrásban lévő vízhez hozzáadjuk, a babérlevéllel és az apróra vágott fokhagymával együtt, majd halk lángon főni hagyjuk. Ha már majdnem megfőtt a bab hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, sót, ételízesítőt, ecetet. Ha kicsit főtt a burgonya is elkészítjük az étolajjal, lisztel, törött paprikával a rántást és azt is hozzáadjuk. Majd a tejföllel habarást készítünk és azt is belekeverjük. Még pár percet hagyjuk főni. Jó étvágyat!

Tipp:

Burgonya nélkül is finom, de nálunk az egész család így szereti.