Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros gomba leves, reszelt tésztáva recept

Magyaros gomba leves, reszelt tésztáva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg gomba
    • 2 répa
    • 1 fehérrépa
    • 1 marék borsó
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • zsír
    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál liszt
    • bors
    • majoránna
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • ízlés szerint chili

    Tésztához:

    • 5-6 evőkanál liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A zöldségeket tetszés szerint felaprítom, a hagymát, fokhagymát, apró kockára vágom.

    Egy lábasban felforrósítom a zsírt (én kacsa zsírt használtam) és a vöröshagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát egy fél percig együtt pirítom és jöhet bele a gomba. Sózom, borsozom, megszórom majoránnával és addig pirítom nagy lángon, amíg majdnem az összes kiengedett víz elpárolog. Ekkor hozzáadom az összes többi zöldséget, együtt párolom kb 5 percig, felengedem annyi vízzel, hogy jól ellepje a zöldségeket.

    Amikor minden zöldség megpuhult rászórom a tetejére a pirospaprikát, a chilit, elkészítem a tejfölből és az 1 evőkanál lisztből a habarást és a levesbe öntöm. Ha kell utána ízesítek, esetleg kevéske delikátot is lehet beletenni.

    Elkészítem a tésztát, ami teljesen megegyezik a csipetke készítésével, csak ezt a végén a régi típusú nokedli szaggatón lereszelem. A lisztet és a sót elkeverem, beleütöm a tojást és jól összegyúrom.

    A lereszelt tésztát a lobogó levesben jól elkeverem, kb 2-3 percig főzöm, de már lassabb tűzön.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá