Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencseleves recept

Lencseleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 főre

    • 25 dkg lencse
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál gyökér
    • petrezselyem zöld
    • zeller zöld
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 tk pirospaprika
    • 1 kis pohár tejföl
    • 2 ek finomliszt
    • 1 ek mustár
    • 3-4 db babérlevél
    • ételízesítő
    • őrölt fekete bors
    • tetszőleges levesbetét /csipetke,kis kocka,mini kagyló stb./

    Elkészítése:
    A lencsét átválogatjuk,alaposan átmossuk. A szalonnát kis kockákra a hagymát apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk,fél karikákra szeleteljük. A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átmosott lencsét,babérlevelet,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Egy fél órát főzzük, majd beletesszük a zöldségeket és puhára főzzük. Ízesítjük mustárral,ételízesítővel,belefőzzük a levesbetétet. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk,kiforraljuk és levesszük a tűzről.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá