Lencseleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 főre

  • 25 dkg lencse
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • petrezselyem zöld
  • zeller zöld
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • 1 ek mustár
  • 3-4 db babérlevél
  • ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • tetszőleges levesbetét /csipetke,kis kocka,mini kagyló stb./

Elkészítése:
A lencsét átválogatjuk,alaposan átmossuk. A szalonnát kis kockákra a hagymát apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk,fél karikákra szeleteljük. A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átmosott lencsét,babérlevelet,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Egy fél órát főzzük, majd beletesszük a zöldségeket és puhára főzzük. Ízesítjük mustárral,ételízesítővel,belefőzzük a levesbetétet. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk,kiforraljuk és levesszük a tűzről.
Jó étvágyat kívánok hozzá!