Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Különleges zöldborsóleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    • 50 dkg zöldborsó
    • 2-2 szál zsenge sárgarépa és petrezselyemgyökér
    • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
    • 5 dkg vaj
    • 2 húsleveskocka
    • csipetnyi cukor
    • csipetke

    Elkészítés:
    Kifejtjük a zsenge zöldborsót, és a vajon a megtisztított, karikákra vágott kétféle répával néhány percig saját levében pároljuk. Felengedjük 1,2 liter vízzel, és csokorba fogva belerakjuk a petrezselyemzöld felét. A húsleveskockákkal meg egy kevés cukorral ízesítjük, és addig főzzük, amíg a borsó meg a zöldség meg nem puhult. Közben a kifejtett zöldborsóhéj egyharmadát (a zsengéjét) alaposan megmossuk, és annyi vízzel, amennyi ellepi, jó puhára főzzük. Turmixszoljuk, átszűrjük, nehogy a szálas részek benne maradjanak, és ezzel sűrítjük be a levest. Végül apró csipetkéket (esetleg galuskákat) főzünk bele, és a petrezselyemzöld másik (finomra vágott) felével a tálban meghintjük, mert ezzel forralni nem szabad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá