Kelbimbóleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg kelbimbó
- 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt,
- 1 dl tejföl
- 1 zöldpaprika vagy só¬zott
- darált paprika
- só
- késhegynyi pirospaprika
- csipet cukor
Elkészítés:
Az olajban egy kissé megpirítjuk a karikákra vágott zöldséget, a liszttel meg a pirospaprikával meghintjük, és 1,2 liter vízzel (vagy csontlével) felengedjük. Beletesszük a zöldpaprikát, megsózzuk, és enyhén megcukrozzuk. A kelbimbó külső leveleit leszedjük, a megtisztított kelbimbót a levesbe tesszük, és lassan puhára főzzük. Tejfölösen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »