Kelbimbóleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg kelbimbó
- 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt,
- 1 dl tejföl
- 1 zöldpaprika vagy só¬zott
- darált paprika
- só
- késhegynyi pirospaprika
- csipet cukor
Elkészítés:
Az olajban egy kissé megpirítjuk a karikákra vágott zöldséget, a liszttel meg a pirospaprikával meghintjük, és 1,2 liter vízzel (vagy csontlével) felengedjük. Beletesszük a zöldpaprikát, megsózzuk, és enyhén megcukrozzuk. A kelbimbó külső leveleit leszedjük, a megtisztított kelbimbót a levesbe tesszük, és lassan puhára főzzük. Tejfölösen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »