Kelbimbóleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg kelbimbó
- 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt,
- 1 dl tejföl
- 1 zöldpaprika vagy só¬zott
- darált paprika
- só
- késhegynyi pirospaprika
- csipet cukor
Elkészítés:
Az olajban egy kissé megpirítjuk a karikákra vágott zöldséget, a liszttel meg a pirospaprikával meghintjük, és 1,2 liter vízzel (vagy csontlével) felengedjük. Beletesszük a zöldpaprikát, megsózzuk, és enyhén megcukrozzuk. A kelbimbó külső leveleit leszedjük, a megtisztított kelbimbót a levesbe tesszük, és lassan puhára főzzük. Tejfölösen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »