Borsóleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 2 db répa, felkarikázva
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 csomag petrezselyem zöldje
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- víz
A galuskához:
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- víz
- só
Elkészítése:
A borsót és az megtisztított, apróra vágott répákat megpároljuk 1-2 evőkanál olajon. Ezt követően felöntjük a zöldségeket vízzel. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem zöldjét, és megpucolt egész vöröshagymát. Ezt követően ízesítsük a levest a sóval és borssal. A zöldségek hamar megfőnek, ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl őket.
A főzés utolsó fázisában szaggassunk galuskát a levesbe, és még 1-2 percig forraljuk. Forrón tálaljuk a borsó levesünket.
Nem szoktam ételízesítőt tenni az ételekbe, de ha szeretik, akkor nyugodtan tegyenek a borsólevesbe.
Képfeltöltés
Szólj hozzá
Őket is nézd meg!
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2018.04.23. hétfő
A mai nap: Április 23 hétfő, Béla napja. Leves: Leves piros gyümölcsökből H
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.20. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.19. csütörtök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
TOP 10 saláta recept, amit ki kell próbálnod!
Ezekből nem árt ha van egy vödörrel a hűtőben!
Tovább olvasom »
7 Isteni sütemény a dolgos hétköznapokra
Annyira egyszerűek, hogy bármikor elkészítheted őket!
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.13. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »