Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsóleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldborsó
    • 2 db répa, felkarikázva
    • 1-2 evőkanál olaj
    • 1 csomag petrezselyem zöldje
    • 1 fej vöröshagyma
    • bors
    • víz

    A galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • víz

    Elkészítése:

    A borsót és az megtisztított, apróra vágott répákat megpároljuk 1-2 evőkanál olajon. Ezt követően felöntjük a zöldségeket vízzel. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem zöldjét, és megpucolt egész vöröshagymát. Ezt követően ízesítsük a levest a sóval és borssal. A zöldségek hamar megfőnek, ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl őket.

    A főzés utolsó fázisában szaggassunk galuskát a levesbe, és még 1-2 percig forraljuk. Forrón tálaljuk a borsó levesünket.

    Nem szoktam ételízesítőt tenni az ételekbe, de ha szeretik, akkor nyugodtan tegyenek a borsólevesbe.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá