Borsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 db répa, felkarikázva
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 csomag petrezselyem zöldje
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • víz

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • víz

Elkészítése:

A borsót és az megtisztított, apróra vágott répákat megpároljuk 1-2 evőkanál olajon. Ezt követően felöntjük a zöldségeket vízzel. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem zöldjét, és megpucolt egész vöröshagymát. Ezt követően ízesítsük a levest a sóval és borssal. A zöldségek hamar megfőnek, ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl őket.

A főzés utolsó fázisában szaggassunk galuskát a levesbe, és még 1-2 percig forraljuk. Forrón tálaljuk a borsó levesünket.

Nem szoktam ételízesítőt tenni az ételekbe, de ha szeretik, akkor nyugodtan tegyenek a borsólevesbe.