Zöldborsós karfiolleves eperlevél tésztával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 egész kis fej karfiol
- 10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 3 nagy szem krumpli
- 7 dkg eperlevél tészta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 púpos kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi darált pirospaprika
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2 liter víz
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt egész apró rózsáira szedjük, a krumplit apró kockára vágjuk, a sárgarépát vékonyra karikázzuk.
A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felforrósított olajon, majd a sárgarépát és a zöldborsót kicsit megpirítjuk rajta. Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát. Ha már a krumpli is majdnem puha, mehet bele a karfiol, mert ennek elég pár perc, hogy megpuhuljon.
Ha minden zöldség megfőtt és a tészta is puha, megkóstoljuk és ha szükséges, még ízesítjük. Melegen, azonnal kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.