Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós karfiolleves eperlevél tésztával recept

Zöldborsós karfiolleves eperlevél tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 egész kis fej karfiol
    • 10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
    • 2 nagyobb szál sárgarépa
    • 3 nagy szem krumpli
    • 7 dkg eperlevél tészta
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3-4 ek olaj
    • 1 púpos kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 púpos tk őrölt pirospaprika
    • 1 tk házi darált pirospaprika
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 2 liter víz

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt egész apró rózsáira szedjük, a krumplit apró kockára vágjuk, a sárgarépát vékonyra karikázzuk.

    A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felforrósított olajon, majd a sárgarépát és a zöldborsót kicsit megpirítjuk rajta. Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.

    Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát. Ha már a krumpli is majdnem puha, mehet bele a karfiol, mert ennek elég pár perc, hogy megpuhuljon.

    Ha minden zöldség megfőtt és a tészta is puha, megkóstoljuk és ha szükséges, még ízesítjük. Melegen, azonnal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek