Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsóleves rizzsel recept

Zöldborsóleves rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg zöldborsó
    • 5 dkg rizs
    • 2 ek olívaolaj
    • 3 dkg vaj
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db sárgarépa
    • petrezselyemzöld
    • 2 db zöldségleveskocka
    • őrölt bors
    • 5 dkg sajt
    • 8 dl víz

    Elkészítése:

    A sárgarépát ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

    Egy fazékba hevítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni.

    Pár perc múlva adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd a sárgarépát is. Keverjük össze, majd pároljuk pár percig.

    Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a zöldborsót, a rizst, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk tovább még pár percig. Közben ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és morzsoljuk rá a zöldségleveskockát.

    Végül öntsük fel a vízzel, sózzuk, és forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot és főzzük készre a levest.

    Amikor már a rizs és a zöldségek puhára főttek vegyük le tűzhelyről, majd keverjük bele a reszelt sajtot és rögtön tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá