Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsóleves kukoricával recept

Zöldborsóleves kukoricával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldborsó
    • 50 dkg csemegekukorica
    • 1 csirkemell
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 2 ek étolaj
    • 1 ek finomliszt
    • 3 tk ételízesítő
    • 1 mk pirospaprika
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 ízlés szerint só
    • 5 dkg levestészta

    Elkészítése:

    A csirkemellet kicsontozom, a húst vékony csíkokra vágom.

    A répákat kockára vágom, és az olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a zöldborsót és a húst.
    Megsózom, és a hús fehéredéséig fedő alatt párolom.

    Ezután megszórom liszttel, pár percig pirítom, majd rászórom a pirospaprikát és az ételízesítőt. Felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és beleöntöm a kukoricát. Ha szükséges, sózom.

    Felforralom, majd hozzáadom a levestésztát. Puhára főzöm, és tálalás előtt megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.

    A zöldborsóleves kukoricával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 48 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá