Zöldborsóleves kukoricával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 50 dkg csemegekukorica
  • 1 csirkemell
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek finomliszt
  • 3 tk ételízesítő
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ízlés szerint só
  • 5 dkg levestészta

Elkészítése:

A csirkemellet kicsontozom, a húst vékony csíkokra vágom.

A répákat kockára vágom, és az olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a zöldborsót és a húst.
Megsózom, és a hús fehéredéséig fedő alatt párolom.

Ezután megszórom liszttel, pár percig pirítom, majd rászórom a pirospaprikát és az ételízesítőt. Felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és beleöntöm a kukoricát. Ha szükséges, sózom.

Felforralom, majd hozzáadom a levestésztát. Puhára főzöm, és tálalás előtt megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.