Zöldborsóleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 6 személyre:
- 1/2 kg zöldborsó /mirelit/ vagy 1 kg friss
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér /fehérrépa/
- 1/4 zeller gumó vagy zeller zöld
- 1 fej vöröshagyma
- petrezselyem zöld
- só
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- 2 kk pirospaprika
- 5 dkg vaj
- 2 ek finom liszt
A galuskához:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finom liszt
- só
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk,feldaraboljuk. A vajon 8-10 percet dinszteljük a zöldségeket. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá. Megszórjuk a liszttel,pár percig pirítjuk majd beletesszük a vöröshagymát egészben / a végén kivesszük/ zöldborsót,petrezselymet,pirospaprikát. Felöntjük a kívánt mennyiségre és készre főzzük. A tojásból és a lisztből galuska tésztát keverünk és a végén a levesbe szaggatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.