Zöldborsóleves recept

Hozzávalók 6 személyre:
- 1/2 kg zöldborsó /mirelit/ vagy 1 kg friss
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér /fehérrépa/
- 1/4 zeller gumó vagy zeller zöld
- 1 fej vöröshagyma
- petrezselyem zöld
- só
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- 2 kk pirospaprika
- 5 dkg vaj
- 2 ek finom liszt
A galuskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finom liszt
- só
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk,feldaraboljuk. A vajon 8-10 percet dinszteljük a zöldségeket. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá. Megszórjuk a liszttel,pár percig pirítjuk majd beletesszük a vöröshagymát egészben / a végén kivesszük/ zöldborsót,petrezselymet,pirospaprikát. Felöntjük a kívánt mennyiségre és készre főzzük. A tojásból és a lisztből galuska tésztát keverünk és a végén a levesbe szaggatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »