Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsóleves recept

Zöldborsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6 személyre:

    • 1/2 kg zöldborsó /mirelit/ vagy 1 kg friss
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál gyökér /fehérrépa/
    • 1/4 zeller gumó vagy zeller zöld
    • 1 fej vöröshagyma
    • petrezselyem zöld
    • ételízesítő
    • őrölt fekete bors
    • 2 kk pirospaprika
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek finom liszt

    A galuskához:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finom liszt

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk,feldaraboljuk. A vajon 8-10 percet dinszteljük a zöldségeket. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá. Megszórjuk a liszttel,pár percig pirítjuk majd beletesszük a vöröshagymát egészben / a végén kivesszük/ zöldborsót,petrezselymet,pirospaprikát. Felöntjük a kívánt mennyiségre és készre főzzük. A tojásból és a lisztből galuska tésztát keverünk és a végén a levesbe szaggatjuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá