Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsó leves csirkehússal recept

Zöldborsó leves csirkehússal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg zöldborsó
    • 0,5 kg csirkehús
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 2 tk só
    • 1 tk cukor
    • 1 ek finomliszt
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 1 szál zeller zöld
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 10 dkg vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek rétesliszt
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    Egy fazékban, az olajon, 1 tk sóval és a cukorral megdinsztelem a kockára vágott répákat, a feldarabolt húst és a zöldborsót.

    Megszórom finomliszttel, elkeverem, egy kicsit pirítom, rászórom a pirospaprikát és felöntöm 2 liter vízzel.

    Beleteszem az ételízesítőt, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát, a zeller zöldet, a félbevágott paprikát és paradicsomot.

    Lassú tűzön, 30 percig főzöm.

    Közben a réteslisztből, tojásból és vajból, kevés sóval, lágy galuskatésztát keverek, majd a forrásban lévő levesbe szaggatom, egy teáskanál segítségével.
    5 perc lassú forralással, készre főzöm.

    Tálalás előtt, kiveszem belőle a vöröshagymát és megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá