Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsó krémleves pirított baconnel recept

Zöldborsó krémleves pirított baconnel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 üveg zöldborsó (zsenge vagy finom)
    • libazsír
    • 2 újhagyma karikázva
    • liszt
    • húsleves alaplé (lehet leveskockából készült is)
    • aprított petrezselyem
    • tejszín
    • bors
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk némi pirospaprikával majd 1-2 ek liszttel. Erre öntjük az üveges borsók tartalmát (lével együtt). Felöntjük a húsleves alaplével és fűszerezzük tetszés szerint. Mehet rá a petrezselyem zöld is.

    Kb 10 percen keresztül főzzük. Merülő mixer segítségével összeturmixoljuk és visszatesszük főzni. Ha felforr, hozzáadjuk a főzőtejszínt 1-2 percig együtt főzzük és már tálalhatjuk is.

    Hozzá akár pirított zsemlekocka vagy levesgyöngy is adható, de erősen javasolt 1-2 szelet bacon megpirítva illetve tálaláskor megszórva parmezán sajttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá