Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbableves vajas galuskával recept

Zöldbableves vajas galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldbab
    • 2 ek zsír
    • 1 ek finomliszt
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • ízlés szerint só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 2-3 ek rétesliszt

    Elkészítése:

    A zsíron világosra pirítom a finomlisztet, majd beleszeletelem a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, elkeverem, felöntöm 2 l vízzel, beleteszem a felaprított zöldbabot, sózom, és puhára főzöm.

    A tojásból, a vajból és a réteslisztből pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek, kiskanállal beleszaggatom a levesbe, és 10 perc alatt készre megfőzöm.

    Tálalás előtt meghintem apróra vágott petrezselyemzölddel.

    A zöldbableves vajas galuskával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 37 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá