Zöldbableves vajas galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 2 ek zsír
  • 1 ek finomliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 ek rétesliszt

Elkészítése:

A zsíron világosra pirítom a finomlisztet, majd beleszeletelem a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, elkeverem, felöntöm 2 l vízzel, beleteszem a felaprított zöldbabot, sózom, és puhára főzöm.

A tojásból, a vajból és a réteslisztből pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek, kiskanállal beleszaggatom a levesbe, és 10 perc alatt készre megfőzöm.

Tálalás előtt meghintem apróra vágott petrezselyemzölddel.