Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbableves recept

Zöldbableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldbab
    • 3 sárgarépa
    • 1 petrezselyem gyökér
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 kis csokor petrezselyem
    • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
    • néhány babérlevél
    • 150 g tejföl
    • 1 púpos evőkanál liszt
    • só, frissen őrölt bors
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vagy hasábokra vágjuk. A hagymát apróra kockázzuk, a bab végeit levágjuk és 2-3 cm-es darabokra aprítjuk.

    Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd mikor már üveges, hozzáadjuk a zöldségeket, köztük a babot is. Megsózzuk, paprikát adunk hozzá, majd felöntjük bő 2 liter hideg vízzel. Beleteszünk néhány babérlevelet is.

    Mikor már elég puhára főttek a zöldségek, egy merőkanálnyit kiveszek a leves levéből, elkeverjük a tejföllel, a liszttel, majd csomómentesre keverve behabarjuk a levest. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadva készre főzzük a levest. Lehet gazdagítani a levest füstölt kolbásszal, virslivel és mivel van, aki savanykásan szereti, akár kevés almaecet vagy ételecet is adható hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá