Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöld minestrone recept

Zöld minestrone
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    4 személyre:

    • 20 dkg zöldbab
    • 20 dkg zöldborsó
    • 20 dkg brokkoli
    • 10 dkg medvehagymás gyufatészta (sima tészta is tökéletes)
    • 6 levél bazsalikom
    • 3 szál újhagyma
    • 4 ek parmezán
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 tk só (ízlés szerint)
    • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
    • 1,5 l víz

    Elkészítése:

    Fagyasztott alapanyagokkal dolgoztam ebben az esetben, de ha már frissekre is szert tehetünk a piacon, használjuk azt.

    Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt megpároljuk egy kicsit a zöldségeket.

    A bazsalikomot felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk és az előbbiekhez adjuk.

    Sózzuk, borsozzuk az edény tartalmát, és közepes lángon maximum 25 percig főzzük.

    Mielőtt levennénk a levest a tűzről, hozzáadjuk a tésztát, és további 10 percig főzzük.

    Tálaláskor egy púpozott kanál parmezánnal megszórjuk a tányérunkban gőzölgő levest!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá