Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zölbableves húsgombóccal recept

Zölbableves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 70 dkg zöldbab (friss,vagy mirelit)
    • 3 szál sárgarépa
    • 50 dkg darált hús
    • 5-6 db csirkemáj
    • 2 tojás
    • liszt
    • zsemlemorzsa
    • finomra vágott petrezselyemzöld
    • ízlés szerint só
    • bors
    • pirospaprika
    • kevés olaj vagy zsiradék

    Elkészítése:

    A tisztított és darabolt zöldbabot a karikákra vágott sárgarépával kevés olajon sóval dinsztelni kezdjük. A májat pépesre kaparjuk egy éles kés segítségével, és a darált húshoz adjuk. Hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával hintjük meg, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Ebből diónyi gombócokat formázunk vizes kézzel.

    Mikor a zöldségek félig puhák, egy kanál liszttel megszórjuk, pirítjuk 1-2 percig, pirospaprikát adunk hozzá, és felöntjük 2 liter vízzel.

    Mikor a leves újra forr, beledobáljuk a gombócokat, és 15-20 percig főzzük. A legvégén 1 tojásból és lisztből készült galuskát szaggatunk bele, megszórjuk petrezselyemzölddel, és tálalhatjuk.

    A zölbableves húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 52 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek