Zölbableves húsgombóccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zölbableves húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 70 dkg zöldbab (friss,vagy mirelit)
  • 3 szál sárgarépa
  • 50 dkg darált hús
  • 5-6 db csirkemáj
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • finomra vágott petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só
  • bors
  • pirospaprika
  • kevés olaj vagy zsiradék

Elkészítése:

A tisztított és darabolt zöldbabot a karikákra vágott sárgarépával kevés olajon sóval dinsztelni kezdjük. A májat pépesre kaparjuk egy éles kés segítségével, és a darált húshoz adjuk. Hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával hintjük meg, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Ebből diónyi gombócokat formázunk vizes kézzel.

Mikor a zöldségek félig puhák, egy kanál liszttel megszórjuk, pirítjuk 1-2 percig, pirospaprikát adunk hozzá, és felöntjük 2 liter vízzel.

Mikor a leves újra forr, beledobáljuk a gombócokat, és 15-20 percig főzzük. A legvégén 1 tojásból és lisztből készült galuskát szaggatunk bele, megszórjuk petrezselyemzölddel, és tálalhatjuk.