Vidéki káposztaleves recept

Hozzávalók:
- 1 db gombakonzerv
- 50 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg kolbász
- 10 dkg rizs
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kk tárkony
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Savanyú káposztát megmossuk, és rövidebbre aprítjuk.
Egy fazékba tesszük, ráöntjük a vizet, és főzni kezdjük.
Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, gombát, felkockázott hagymát, megmosott és átválogatott rizst.
Meghintjük fűszerpaprikával, tárkonnyal, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát.
Tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor megfőtt a leves, behabarjuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »