Vidéki káposztaleves recept

Hozzávalók:
- 1 db gombakonzerv
- 50 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg kolbász
- 10 dkg rizs
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kk tárkony
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Savanyú káposztát megmossuk, és rövidebbre aprítjuk.
Egy fazékba tesszük, ráöntjük a vizet, és főzni kezdjük.
Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, gombát, felkockázott hagymát, megmosott és átválogatott rizst.
Meghintjük fűszerpaprikával, tárkonnyal, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát.
Tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor megfőtt a leves, behabarjuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »