Vidéki káposztaleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 db gombakonzerv
- 50 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg kolbász
- 10 dkg rizs
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kk tárkony
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Savanyú káposztát megmossuk, és rövidebbre aprítjuk.
Egy fazékba tesszük, ráöntjük a vizet, és főzni kezdjük.
Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, gombát, felkockázott hagymát, megmosott és átválogatott rizst.
Meghintjük fűszerpaprikával, tárkonnyal, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát.
Tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor megfőtt a leves, behabarjuk vele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.