Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vidéki káposztaleves recept

Vidéki káposztaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 db gombakonzerv
    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 30 dkg kolbász
    • 10 dkg rizs
    • 1 közepes db vöröshagyma
    • 2 l víz
    • só ízlés szerint
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 kk tárkony
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2 dl tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    Savanyú káposztát megmossuk, és rövidebbre aprítjuk.

    Egy fazékba tesszük, ráöntjük a vizet, és főzni kezdjük.

    Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, gombát, felkockázott hagymát, megmosott és átválogatott rizst.

    Meghintjük fűszerpaprikával, tárkonnyal, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát.

    Tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor megfőtt a leves, behabarjuk vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá