Vidéki káposztaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 db gombakonzerv
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg kolbász
  • 10 dkg rizs
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 l víz
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kk tárkony
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Savanyú káposztát megmossuk, és rövidebbre aprítjuk.

Egy fazékba tesszük, ráöntjük a vizet, és főzni kezdjük.

Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, gombát, felkockázott hagymát, megmosott és átválogatott rizst.

Meghintjük fűszerpaprikával, tárkonnyal, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát.

Tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor megfőtt a leves, behabarjuk vele.