Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vermouthos spárgakrémleves recept

Vermouthos spárgakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöld levesspárga
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 pohárnyi száraz vermouth
    • zöldségleves (ezúttal 1 db leveskockát használtam)
    • fehérbors
    • 3 evőkanálnyi vaj
    • kevés olívaolaj
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • 30 dkg gomba
    • minimális szétzúzott fokhagyma
    • őröltbors
    • 2 evőkanálnyi szárított zöldség (esetünkben Natúr vega-mix ételízesítő, ami csak szárított zöldségeket tartalmaz)
    • 1 evőkanálnyi liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Megtisztítom a spárgák alsó részét egy hámozóval a fás részektől. Azután a fejeket letöröm és félreteszem, az alsó részeket pedig kisebb darabokra vágom.

    A hagymát csak úgy tessék-lássék felkockázom (mivel úgyis turmixolás áldozata lesz), 1 evőkanál vajon kevés sóval párolom. Amikor üvegessé válik, megszórom fehér borssal, átkavarom, majd öntök rá egy pohár vermouthot. Ezt követően beleteszem az apróra vágott spárgarészeket, felöntöm a zöldséglével (ez húslé is lehet, de nálunk Viola miatt nem az), megsózom és lassú tűzön forralom.

    Közben a gombákat cikkekre vágom. Egy evőkanál vaj és kevés olívaolaj keverékén pirosra sütöm, a végén minimális zúzott fokhagymát teszek rá, tekerek borsot, picit sózom, és félreteszem a spárgafejek mellé.

    A főzőtejszínt és a keményítőt összekeverem.

    Ez alatt az idő alatt a levesben puhára főnek a spárgadarabok, így egy botmixerrel zöldszínű egyveleget gyártok belőle..
    Visszateszem a tűzre, belerakom a párolt gombát és a spárgafejeket.

    Hogy ne vesszenek kárba az ott keletkezett ízek, a serpenyőt, amiben a gombát megpirítottam, kiöblítem egy kis levessel, és ezt a finom fűszeres lét is beleöntöm a fazékba.

    Elkészítem a zöldséggaluskát. Egy müzlis tálkába beleteszem a vajat, a szárított zöldségeket, a tojást, a lisztet és egy egészen picike sót. Rögtön beleszaggatom a levesbe egy kávéskanállal (vagy késsel, már nem is tudom).

    Ekkor egy keveset kimerek a levesből, ráöntöm a keményítős főzőtejszínre és beleöntöm a levesbe. Teszek rá még egy picit vermouth-ot az íze kedvéért.

    Egyet rottyan még, és kész is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá