Vegyes gyümölcsleves köszmétével recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma
- 35 dkg cseresznye (nálam mirelit)
- 15 dkg köszméte
- 1 csapott tk fahéj
- csipet só
- cukor ízlés szerint (nálam 3 púpos ek)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (18 %-os)
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és a cseresznyével együtt feltesszük főni (9 dl vízzel öntöttem fel). Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, fahéjjal.
Ha puha az alma, hozzáadjuk a köszmétét.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd a meleg leves levéből pár evőkanálnyival felhígítjuk.
A levest lehúzzuk a tűzről, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt és visszatéve hagyjuk felfőni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.