Vegyes gyümölcsleves köszmétével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb alma
  • 35 dkg cseresznye (nálam mirelit)
  • 15 dkg köszméte
  • 1 csapott tk fahéj
  • csipet só
  • cukor ízlés szerint (nálam 3 púpos ek)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (18 %-os)

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és a cseresznyével együtt feltesszük főni (9 dl vízzel öntöttem fel). Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, fahéjjal.

Ha puha az alma, hozzáadjuk a köszmétét.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd a meleg leves levéből pár evőkanálnyival felhígítjuk.

A levest lehúzzuk a tűzről, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt és visszatéve hagyjuk felfőni.