Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-karamellás almaleves recept

Vaníliás-karamellás almaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 l tej
    • 1,5 l víz
    • 4-5 db alma
    • 3 db banán
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs karamellás pudingpor
    • csipet só
    • 1 ek citromlé
    • ízlés szerint cukor

    Elkészítése:
    Az almát és a banánt megpucoljuk.A banánt hosszában félbe vágjuk,majd kb fél centis darabokra szeleteljük. Az almákat cikkekre vágjuk,magházát kiszedjük,és ugyanígy kb fél centis darabokra szeljük. Meglocsoljuk a citromlével és beletesszük a vizes-tejes keverékbe.

    Forrásig főzzük,megszórjuk egy csipet sóval,majd ízlés szerint cukrozzuk.Miután felforrt,egy tálba összeöntjük a pudingporokat,kikeverjük cukorral,a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre.

    Beleöntjük a kikevert pudingot az almás-banános levesbe,sűrűn keverjük,nehogy csomós legyen a levesünk.Ha sűrűnek találjuk a levest,lehet hígítani még tejjel.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Szeretjük,ha egy kicsit ropogós benne a gyümölcs.Készíthető almával-körtével.Forrón és hidegen is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá