Vaníliás-karamellás almaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 1,5 l víz
  • 4-5 db alma
  • 3 db banán
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 cs karamellás pudingpor
  • csipet só
  • 1 ek citromlé
  • ízlés szerint cukor

Elkészítése:
Az almát és a banánt megpucoljuk.A banánt hosszában félbe vágjuk,majd kb fél centis darabokra szeleteljük. Az almákat cikkekre vágjuk,magházát kiszedjük,és ugyanígy kb fél centis darabokra szeljük. Meglocsoljuk a citromlével és beletesszük a vizes-tejes keverékbe.

Forrásig főzzük,megszórjuk egy csipet sóval,majd ízlés szerint cukrozzuk.Miután felforrt,egy tálba összeöntjük a pudingporokat,kikeverjük cukorral,a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre.

Beleöntjük a kikevert pudingot az almás-banános levesbe,sűrűn keverjük,nehogy csomós legyen a levesünk.Ha sűrűnek találjuk a levest,lehet hígítani még tejjel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Szeretjük,ha egy kicsit ropogós benne a gyümölcs.Készíthető almával-körtével.Forrón és hidegen is nagyon finom.