Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vágott borsóleves virslivel recept

Vágott borsóleves virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg felesborsó
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 kk só
    • 1 késhegynyi bors
    • 2 babérlevél
    • 1 kk chilipehely
    • 15 dkg frankfurti virsli
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 4 dl zöldség alaplé
    • 2 tk petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Előző este a sárgaborsót alaposan megmossuk, bő vízben (hideg) beáztatjuk.

    Másnap feltesszük főni, lassú fokozaton. Megsózzuk egy kicsit, és a babért beledobjuk. A vöröshagymát lereszeljük, és az olajon megpirítjuk, majd a kockákra vágott szalonnát is.

    Miután megfőtt a borsó, a hagymás szalonnára öntjük, borssal és chilipehellyel ízesítjük. Felöntjük az alaplével, a babért eltávolítjuk.

    Pár percig még hagyjuk főni, majd beletesszük a karikára vágott virsliket, és összefőzzük. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá