Vágott borsóleves virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vágott borsóleves virslivel

Hozzávalók:

  • 20 dkg felesborsó
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi bors
  • 2 babérlevél
  • 1 kk chilipehely
  • 15 dkg frankfurti virsli
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 4 dl zöldség alaplé
  • 2 tk petrezselyemzöld

Elkészítése:

Előző este a sárgaborsót alaposan megmossuk, bő vízben (hideg) beáztatjuk.

Másnap feltesszük főni, lassú fokozaton. Megsózzuk egy kicsit, és a babért beledobjuk. A vöröshagymát lereszeljük, és az olajon megpirítjuk, majd a kockákra vágott szalonnát is.

Miután megfőtt a borsó, a hagymás szalonnára öntjük, borssal és chilipehellyel ízesítjük. Felöntjük az alaplével, a babért eltávolítjuk.

Pár percig még hagyjuk főni, majd beletesszük a karikára vágott virsliket, és összefőzzük. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.