Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával recept

Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
    • 40 dkg újkrumpli
    • 5 dkg zabkocka tészta
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
    • 1 tk házi darált paprika
    • 1 tk csemege paprikakrém
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1,8 dl víz

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát felkockázzuk, a krumplit apró darabokra vágjuk.

    Egy kisebb fazékban az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd a zöldborsót és a krumplit is átforgatjuk rajta. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel.

    Ha felforr, beleszórjuk a tésztát. Ha megpuhultak a zöldségek, elzárjuk, és melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Egészen egyszerű zöldborsólevest készítettem, amibe került pár darab apróbb újkrumpli a kertből és egy maréknyi zabkocka tészta. Kevés alapanyagból, hamar kivitelezhető ebéd.

    A Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 43 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá