Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
  • 40 dkg újkrumpli
  • 5 dkg zabkocka tészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
  • 1 tk házi darált paprika
  • 1 tk csemege paprikakrém
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1,8 dl víz

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát felkockázzuk, a krumplit apró darabokra vágjuk.

Egy kisebb fazékban az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd a zöldborsót és a krumplit is átforgatjuk rajta. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel.

Ha felforr, beleszórjuk a tésztát. Ha megpuhultak a zöldségek, elzárjuk, és melegen kínáljuk.

Tipp:

Egészen egyszerű zöldborsólevest készítettem, amibe került pár darab apróbb újkrumpli a kertből és egy maréknyi zabkocka tészta. Kevés alapanyagból, hamar kivitelezhető ebéd.