Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Üde krumplileves recept

Üde krumplileves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg újkrumpli
    • 1/2 paradicsom
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 szál újhagyma
    • 1 db babérlevél
    • 1 dl tejföl
    • 1 arasznyi főzőkolbász
    • apróra vágott petrezselyem és metélőhagyma ízlés szerint
    • 1-1,2 liter zöldségleves alaplé (lehet kockából is)
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
    • 2 ek. olaj
    • pár csepp almaecet

    Elkészítése:

    A krumplit alaposan megmossuk, dörzsis szivaccsal kicsit megkaparjuk a héját. Kisebb kockákra vágjuk.

    Az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjéből is felhasználunk annyit, amennyit csak lehet. Olajra dobva átforgatjuk, hagyjuk, hogy az illata belengje a konyhát. Félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával, és öntünk rá egy korty vizet, nehogy megkeseredjen. Rátesszük a krumplit, a cikkekre vágott paradicsomot. Hozzádobjuk a gerezd fokhagymát megtisztítva de egészben, a babérlevelet, és felöntjük a levesalappal. Ha kevésnek találjuk az alaplevet, pótoljuk vízzel.

    Félig lefedve hagyjuk főni, ha a krumpliba már szinte elkészül, akkor adjuk hozzá a félkarikákra vágott kolbászt. A tejfölt keverjük jól ki a keményítővel és egy kanálnyi forró levessel. Habarjuk be a levesünket, s hagyjuk egyet forrni. Miután elzárjuk a gázt, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel metélőhagymával, ,és csepegtetünk bele ízlés szerint pár csepp almaecetet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá