Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit alaposan megmossuk, dörzsis szivaccsal kicsit megkaparjuk a héját. Kisebb kockákra vágjuk.
Az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjéből is felhasználunk annyit, amennyit csak lehet. Olajra dobva átforgatjuk, hagyjuk, hogy az illata belengje a konyhát. Félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával, és öntünk rá egy korty vizet, nehogy megkeseredjen. Rátesszük a krumplit, a cikkekre vágott paradicsomot. Hozzádobjuk a gerezd fokhagymát megtisztítva de egészben, a babérlevelet, és felöntjük a levesalappal. Ha kevésnek találjuk az alaplevet, pótoljuk vízzel.
Félig lefedve hagyjuk főni, ha a krumpliba már szinte elkészül, akkor adjuk hozzá a félkarikákra vágott kolbászt. A tejfölt keverjük jól ki a keményítővel és egy kanálnyi forró levessel. Habarjuk be a levesünket, s hagyjuk egyet forrni. Miután elzárjuk a gázt, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel metélőhagymával, ,és csepegtetünk bele ízlés szerint pár csepp almaecetet.