Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tyúkhúsleves recept

Tyúkhúsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5-kg-os szép hízott tyúk
    • leveszöldség
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 gerezd kelkáposzta
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 10-15 szem bors
    • csiperke gomba
    • spárga vagy karfiol
    • 200 g zöldborsó
    • 50 g cérnametélt
    • néhány szál petrezselyem

    Elkészítése:

    A tyúkot egy nagy fazékba tesszük, annyi hideg vizet teszünk rá, hogy ellepje, és fedő nélkül felforraljuk.

    Beletesszük a megtisztított zöldségeket és a fent leírt hozzávalókat, és még kb. 1 óra hosszát takarék lángon főzzük. Mikor elkészült, kivesszük a tyúkot, leszűrjük a levest, és a levesbetétet tányérokba szétszortírozzuk.

    Befőzzük a levestésztát, feldaraboljuk a tyúkot, és tálaljuk. A petrezselymet finomra vágjuk, és a levesek tetejére hintjük.

    Tipp:

    Érdemes végig takarék lángon főzni, hogy szép tiszta maradjon a levesünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá