Tyúkhúsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1,5-kg-os szép hízott tyúk
  • leveszöldség
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 gerezd kelkáposzta
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 10-15 szem bors
  • csiperke gomba
  • spárga vagy karfiol
  • 200 g zöldborsó
  • 50 g cérnametélt
  • néhány szál petrezselyem

Elkészítése:

A tyúkot egy nagy fazékba tesszük, annyi hideg vizet teszünk rá, hogy ellepje, és fedő nélkül felforraljuk.

Beletesszük a megtisztított zöldségeket és a fent leírt hozzávalókat, és még kb. 1 óra hosszát takarék lángon főzzük. Mikor elkészült, kivesszük a tyúkot, leszűrjük a levest, és a levesbetétet tányérokba szétszortírozzuk.

Befőzzük a levestésztát, feldaraboljuk a tyúkot, és tálaljuk. A petrezselymet finomra vágjuk, és a levesek tetejére hintjük.

Tipp:

Érdemes végig takarék lángon főzni, hogy szép tiszta maradjon a levesünk.