Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tenger gyümölcsei leves recept

Tenger gyümölcsei leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
95 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 120 g vöröshagyma
    • 50 g zöld paprika
    • 50 g póréhagyma
    • 200 g sárgarépa
    • 2 paradicsom
    • 300 ml fokhagymás paradicsomszósz
    • 350 g krumpli
    • 2 l halleves (4 halászlé kockából)
    • 500 g cápaharcsa (kifilézett)
    • 500 g tőkehal (kifilézett)
    • 150 g tenger gyümölcsei koktél (előfőzött, megtisztított)
    • 150 g garnélarák (előfőzött, megtisztított)
    • 150 g fekete kagyló (előfőzött, megtisztított)
    • őrölt fekete bors
    • fűszerpaprika
    • olaj
    • kenyér (felkockázva)

    Elkészítése:

    A hagymát, a paprikát, a sárgarépát és póréhagymát felkockázzuk majd kevés olajon megdinszteljük. A felkockázott paradicsomot hozzáadjuk, és felöntjük a fokhagymás paradicsomszósszal.

    Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, és felöntjük 1 liter hallevessel. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és fűszerpaprikával. Lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük.

    Ezalatt olajat hevítünk, és a felkockázott kenyeret aranybarnára sütjük. A kenyérkockákat papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleges olaj lecsepegjen, és tálalásig félrerakjuk.

    A megfőtt zöldségeket egy nagyobb fazékba öntjük, majd botmixerrel simára pépesítjük. Hozzáöntjük a fennmaradó hallevest, és hozzáadjuk a kockára vágott cápaharcsát és tőkehalat, majd lassú tűzön megfőzzük. Ha megfőtt, hozzáadjuk a tenger gyümölcsei koktélt, a garnélarákot és a fekete kagylót, majd gyenge tűzön kb. 5-10 percet forraljuk . Ha kell, megízesítjük.

    Tálaláskor a forró levesbe tegyük a megsült kenyérkockákat, és azonnal tálaljuk.

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=_ghv_gueceM

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá