Tenger gyümölcsei leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
95 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tenger gyümölcsei leves

Hozzávalók:

  • 120 g vöröshagyma
  • 50 g zöld paprika
  • 50 g póréhagyma
  • 200 g sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 300 ml fokhagymás paradicsomszósz
  • 350 g krumpli
  • 2 l halleves (4 halászlé kockából)
  • 500 g cápaharcsa (kifilézett)
  • 500 g tőkehal (kifilézett)
  • 150 g tenger gyümölcsei koktél (előfőzött, megtisztított)
  • 150 g garnélarák (előfőzött, megtisztított)
  • 150 g fekete kagyló (előfőzött, megtisztított)
  • őrölt fekete bors
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • kenyér (felkockázva)

Elkészítése:

A hagymát, a paprikát, a sárgarépát és póréhagymát felkockázzuk majd kevés olajon megdinszteljük. A felkockázott paradicsomot hozzáadjuk, és felöntjük a fokhagymás paradicsomszósszal.

Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, és felöntjük 1 liter hallevessel. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és fűszerpaprikával. Lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük.

Ezalatt olajat hevítünk, és a felkockázott kenyeret aranybarnára sütjük. A kenyérkockákat papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleges olaj lecsepegjen, és tálalásig félrerakjuk.

A megfőtt zöldségeket egy nagyobb fazékba öntjük, majd botmixerrel simára pépesítjük. Hozzáöntjük a fennmaradó hallevest, és hozzáadjuk a kockára vágott cápaharcsát és tőkehalat, majd lassú tűzön megfőzzük. Ha megfőtt, hozzáadjuk a tenger gyümölcsei koktélt, a garnélarákot és a fekete kagylót, majd gyenge tűzön kb. 5-10 percet forraljuk . Ha kell, megízesítjük.

Tálaláskor a forró levesbe tegyük a megsült kenyérkockákat, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=_ghv_gueceM