Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes zellerkrémleves recept

Tejszínes zellerkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb zellergumó
    • 2 burgonya
    • 1 leveskocka (tyúkhús)
    • 200 ml főzőtejszín (
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt bors (ízlés szerint)
    • ételízesítő (ízlés szerint)
    • levesgyöngy

    Elkészítése:

    A zellert és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockákra felvágjuk. Kb 1,5 l vízzel felöntjük, majd sózzuk és beletesszük a leveskockát. Addig főzzük, míg a zeller meg nem puhul.

    Mikor a zeller megpuhult botmixerrel összeturmixoljuk és hozzáöntjük a főzőtejszínt, majd ízlés szerint fűszerezzük az őrölt borssal és az ételízesítővel. Végül pár percre összeforraljuk az egészet.

    Melegen, levesgyönggyel tálaljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá