Tejszínes kacsazúza leves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg kacsazúza
- 1 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ízles szerint frissen őrölt bors
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- 5 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek rétesliszt
- 1 ek keményítő
- 3 dl főzőtejszín
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk lestyán
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kacsazúzát megtisztítom, felkockázom.
Zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Rádobom a kacsazúzát, megszóróm borssal, megsózom és addig párolom, míg elveszti a nyers hús színét.
Ezután hozzáadom a tetszőegesen felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét, a zellert, és 10 percig párolom.
Felöntöm 3 liter vízzel, sózom, beleteszem a zellerzöldet a felaprított paprikát, a paradicsomot, és addig főzöm, míg megpuhul minden.
Vajas galuskát készítek a tojásból, a vajból és a lisztből pici sóval, jól kikeverem, majd a forrásban lévő levesbe kiskanállal galuskákat szaggatok.
A tejszínt, a keményítőt, a pirospaprikát és a lestyánt simára keverem, a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem, és visszaöntöm a levesbe. Összeforralom, és tálalom.
A tejszínes kacsazúza leves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g