Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, citromos gombaleves recept

Tejszínes, citromos gombaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6 személyre:

    • 50 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa /gyökér/
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 citrom leve
    • zeller zöld
    • petrezselyem zöld
    • ételízesítő
    • őrölt fehér bors
    • 1 tk pirospaprika
    • 0,5 dl étolaj

    Levesbetétnek:

    • 5 dkg kis kockatészta

    Elkészítése:

    A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát, apróra vágjuk.

    Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a zöldségeket és a gombát. Befűszerezzük, hozzáadjuk a zöld fűszereket, pirospaprikát és 10-15 percig pároljuk. Vizet egyenlőre ne tegyünk alá, mert a gomba levet enged. Negyed óra elteltével felöntjük a kívánt mennyiségre.
    gombaleves1-tile
    Ha a zöldségek megpuhultak, beleöntjük a kevés forró levessel elkevert tejszínt. Ha újra felforrt, levesszük a tűzről és ízesítjük a citrom levével.

    A citromot csak a végén adjuk hozzá, ha a leves a tejszínnel már felforrt, mert a citrom levétől kicsapódhat a tejszín!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá