Tejszínes, citromos gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa /gyökér/
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 citrom leve
  • zeller zöld
  • petrezselyem zöld
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 0,5 dl étolaj

Levesbetétnek:

  • 5 dkg kis kockatészta

Elkészítése:

A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát, apróra vágjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a zöldségeket és a gombát. Befűszerezzük, hozzáadjuk a zöld fűszereket, pirospaprikát és 10-15 percig pároljuk. Vizet egyenlőre ne tegyünk alá, mert a gomba levet enged. Negyed óra elteltével felöntjük a kívánt mennyiségre.
gombaleves1-tile
Ha a zöldségek megpuhultak, beleöntjük a kevés forró levessel elkevert tejszínt. Ha újra felforrt, levesszük a tűzről és ízesítjük a citrom levével.

A citromot csak a végén adjuk hozzá, ha a leves a tejszínnel már felforrt, mert a citrom levétől kicsapódhat a tejszín!

Jó étvágyat kívánok hozzá!