Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös zöldbableves recept

Tejfölös zöldbableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg  zöldbab
    • 2 leveskocka
    • 15 dkg  leveszöldség
    • 2 ek olaj
    • 2 ek liszt
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 2 ek tejföl
    • 1 cs  petrezselyem
    • bors

    Elkészítése:

    A leveskockát feloldjuk az előírásnak megfelelő mennyiségű vízben, beletesszük főni a felaprított babot és a zöldségeket.

    Az apróra vágott  hagymát olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, a szétnyomott fokhagymát, elkeverjük, és a forrásban lévő levesbe tesszük.

    Olajon kevés lisztet világos színűre pirítunk, felengedjük vízzel, és mikor a bab már majdnem megpuhult, besűrítjük vele. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük, végül belekeverjük a tejfölt.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá