Tejfölös zöldbableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg  zöldbab
  • 2 leveskocka
  • 15 dkg  leveszöldség
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek tejföl
  • 1 cs  petrezselyem
  • bors

Elkészítése:

A leveskockát feloldjuk az előírásnak megfelelő mennyiségű vízben, beletesszük főni a felaprított babot és a zöldségeket.

Az apróra vágott  hagymát olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, a szétnyomott fokhagymát, elkeverjük, és a forrásban lévő levesbe tesszük.

Olajon kevés lisztet világos színűre pirítunk, felengedjük vízzel, és mikor a bab már majdnem megpuhult, besűrítjük vele. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük, végül belekeverjük a tejfölt.