Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös karfiol leves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 szál nagyobb sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 nagyobb fej karfiol
    • 1 doboz tejföl
    • (annak, aki nem diétázik 1 evőkanál liszt)
    • őrölt bors
    • vegeta
    • 1/2 leveskocka
    • őrölt pirospaprika
    • kevés étolaj

    Elkészítés:

    A hagymát megpucolom, felkockázom, majd olajon megpirítom. Amikor félig megpirult hozzáadom a sárgarépát és a fehérrépát is. Egy picit pirítom együtt őket, majd felöntöm vízzel.
    Amíg a zöldségek főnek, megpucolom a karfiolt és rózsáira szedem, majd ezt is beleteszem a lábasba. Annyi vízzel felöntöm, hogy a karfiolt éppen ellepje. Fűszerezem, majd amikor már majdnem megfőtt hozzáadom a pirospaprikát, és liszttel elkevert tejföllel sűrítem.
    Összefőzöm, és kész a fincsi leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá