Tejfölös karfiol leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 szál nagyobb sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 doboz tejföl
  • (annak, aki nem diétázik 1 evőkanál liszt)
  • őrölt bors
  • vegeta
  • 1/2 leveskocka
  • őrölt pirospaprika
  • kevés étolaj

Elkészítés:

A hagymát megpucolom, felkockázom, majd olajon megpirítom. Amikor félig megpirult hozzáadom a sárgarépát és a fehérrépát is. Egy picit pirítom együtt őket, majd felöntöm vízzel.
Amíg a zöldségek főnek, megpucolom a karfiolt és rózsáira szedem, majd ezt is beleteszem a lábasba. Annyi vízzel felöntöm, hogy a karfiolt éppen ellepje. Fűszerezem, majd amikor már majdnem megfőtt hozzáadom a pirospaprikát, és liszttel elkevert tejföllel sűrítem.
Összefőzöm, és kész a fincsi leves.